Hizi Hair Assendelft – Hair treatment

De zon in Australië en Bali was natuurlijk hééérlijk, maar mijn haar had er wel een flinke klap aan overgehouden. Inmiddels waren de ooit “blonde plukjes” bijna overgeslagen naar een gele onderlaag. Bij Hizi Hair Assendelft werd mijn haar hersteld met een olaplex behandeling en een kleurspoeling in mijn natuurlijke haarkleur.

Op 31 december (wat een service!) zat ik heerlijk ontspannen bij Hizi Hair in Assendelft, het dorpje bij mij om de hoek. De eigenaresse Mylaine heeft eerst naar mijn haar (en de kwaliteit hiervan) gekeken. Vervolgens hebben we samen het plan gemaakt om eerst een olaplex behandeling te doen en vervolgens mijn haar door middel van een spoeling weer mijn natuurlijke kleur te maken. De bovenkant van mijn haar is dan ook niet met de spoeling gekleurd omdat dit deel van mijn haar nog enorm gezond en dik is en ik dit niet aan wilde tasten. De spoeling is dus aangepast op de kleur van de bovenkant van mijn haar en dit heeft perfect uitgepakt!

Leerzame dag

Ik heb van de dag in de kapsalon veel geleerd, zo is er in de salon het Idiagnose apparaat van Kérastase waarmee ze kunnen kijken hoe beschadigd je haar is en hoe je hoofdhuid eraan toe is. Daarna hebben we besloten een stukje van de onderkant van mijn haar af te knippen, het stuk wat té beschadigd was. Daarnaast kwamen we erachter dat mijn hoofdhuid vrij droog en gevoelig is en dat het verstandig is, om hier een shampoo op te kiezen.

Daarnaast heb ik geleerd dat creméspoeling vaak de verf uit je haar haalt en dat als je je kleur wilt behouden je dit beter niet te vaak kunt gebruiken. Dit terwijl ik standaard mijn haar met creméspoeling waste, omdat ik dacht dat dit goed was..

Ook heb ik mij altijd afgevraagd hoe je het best je haar kunt dragen als je slaapt en ook hier kreeg ik antwoord op; namelijk met een hele losse knot midden op je hoofd. Een satijnen kussen kan ook nog bijdragen aan minder beschadigd haar.

Eindresultaat

Uiteindelijk heb ik oud & nieuw kunnen vieren met mooi en verzorgd haar. Mijn haar zag er namelijk na de spoeling, olaplex behandeling en de knipbeurt een stuk beter uit. Daarnaast ging ik heerlijk ontspannen naar huis door de heerlijke wasmassage en wasmassage-stoel waar ik in gezeten had.

Hizi Hair Assendelft zit op Kaaikhof 19 in Assendelft. De salon is 6 dagen per week open en 1x per maand ook op zondag. De salon werkt met Olaplex (echt een must als je je haar wil laten verven of herstellen!) en  Kérastase. Benieuwd naar meer voor-na resultaten van de salon? Check dan zeker hun Instagram! 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *