Hotspot Ibiza: s’escalinata

Ibiza heeft enorm veel drukbezochte hotspots, maar met wat hulp van het internet kun je ook wat minder bekende hotspots tegenkomen. Zo ligt ergens verborgen in Dalt Vila, Ibiza stad: s’escalinata. Een klein barretje waar je zittend op zitzakken uitkijkt over Ibiza.

Locatie

Om bij s’escalinata te komen moet je door een soort grot heen, waarvan je niet verwacht dat er nog iets achter zit. Zet dus vooral even je google maps aan om er te komen, want dat is het zeker waard! Ik vind het één van de verborgen plekjes van het eiland en ben blij dat ik het ontdekt heb. Je kunt het vinden als je in Ibiza Stad, bij het oude gedeelte: Dalt Villa een stukje omhoog klimt.

De Hotspot

s’escalinata is een barretje met kussens, zitzakken en tafeltjes neergezet op trappen. Vandaar ook de naam, wat voor trappen of trappenhuis staat. Ze serveren er van alles waaronder verse yoghurt, koffie, huisgemaakte limonade, ijsjes, salades, wijn, cocktails sandwiches en natuurlijk tapas. Je bent er welkom van 10:00 ’s ochtends tot 03:00 ’s nachts. Ibiza Stad is over het algemeen niet enorm betaalbaar, maar dit tentje valt enorm mee. Zo betaal je voor een koffie €2,50.

Oordeel

De hotspot heeft een prachtig uitzicht over Ibiza stad en wie wil dat nou niet al loungend op een zitzak? En niet alleen het uitzicht naar beneden is prachtig, naar boven op de trappen kijk je uit op schattige Spaanse huisjes. Daarnaast is het personeel enorm lief en behulpzaam en is het eten/drinken heerlijk. Vooral de huisgemaakte limonade vind ik een echte aanrader. Daarnaast is het er natuurlijk ook nog enorm fotogeniek met al die kleurrijke zakken.

Dus mocht je nog opzoek zijn naar een leuk, nog niet overhypt plekje in Ibiza, dan raad ik je s’escalinata zeker aan! Het adres voor je google maps is Carrer Portal Nou 10.

 

Wat is jouw favo plekje op Ibiza?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *