Hotspot Rotterdam – Flower Burger

Voordat ik naar een nieuwe stad ga, ga ik online altijd even op onderzoek uit. Zo ook voordat ik naar Rotterdam ging. Online kwam ik de vegan burgerzaak “Flower Burger” tegen en na het zien van alle roze, zwarte en gele burgers wist ik zeker dat ik daar langs moest!

Over Flower Burger

Flower Burger is ontstaan in Italië, daar zijn dan ook inmiddels 8 restaurantjes. De eigenaresse van Flower Burger Rotterdam vond het concept zó leuk dat ze besloot het concept naar Nederland te willen halen. Zo gezegd, zo gedaan: 27 juli opende de eerste Flower Burger op de Hoogstraat in Rotterdam.

Bij Flower Burger kun je terecht voor verschillende vegan burgers (in super leuke kleuren!) gemaakt van bijvoorbeeld tofu, kikkererwten en bonen. Hoe vreemd dit misschien ook klinkt, de burgers zijn echt enorm smaakvol en je hebt totaal niet het idee dat je alleen maar groente naar binnen krijgt. De prijzen variëren van €7 tot €9,50 voor 1 burger (zonder aardappeltjes). Daarnaast wordt er in het restaurant geen plastic gebruikt.

Niet alleen de burgers, maar ook de hotspot zelf is totally instagrammable. Zo zijn er “schommel” stoeltjes, waar je aan kunt eten en zijn alle muren vrolijk versierd met quotes of felle kleuren.

Je kunt er iedere dag tussen 12:00-22:00 terecht, dus of je nu wilt lunchen of dineren, het kan allebei! Ook kun je de burgers via verschillende kanalen bestellen (Foodora, Deliveroo etc.), als je in de buurt van Rotterdam woont.

Flower Burger – Burger

Ik koos voor de flower burger: een zwart broodje, een burger gemaakt van seitan en bonen, sojabonen, gekonfijte tomaat, vegan cheddar kaas, sla en een sausje. Aangezien het voor mij mijn lunch was, besloot ik er maar geen aardappeltjes bij te bestellen en dit was een goede keus. De burger was flink groot én ook enorm vullend. De burger smaakte heerlijk en als je mij vooraf niet verteld had hoeveel groentes ik gegeten zou hebben, had ik je nooit geloofd. Dus als je nog eens een burger wilt eten, zonder je erna guilty te voelen, dan raad ik je flower burger zeker aan! Niet alleen de kleur, maar ook de smaak van de burger zijn het zeker waard.

 

Kende jij Flower Burger al?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *