Képewear – Fashionable Regenjas

Tot een week geleden had ik geen enkele jas met een capuchon, laat staan een regenjas. Aangezien “regenjas” en “fashionable” vaak niet in één zin genoemd werden, besloot ik maar gewoon de regenbuien voor lief te nemen. Tot ik Kepéwear tegenkwam: de mix tussen een functionele regenjas en een stijlvolle trenchcoat.

Over Képewear

Kepéwear is een gloednieuw Nederlands merk opgericht door Sara Alblas. De collectie bestaat uit elegante en tijdloze regenkleding. Zoals Sara zelf zegt: “Voor modeliefhebbers zijn regenbuien een flinke uitdaging. Wanneer met zorg de outfit is samengesteld, begint het buiten te spetteren. Wat nu? Voor iedere vrouw die zich in stijl wil voorbereiden op een onverwachte regenbui, combineert Képe het ontwerp van een elegante trenchcoat met die van een functionele regenjas. Ideaal voor iedere vrouw die zich stijlvol wil kleden en toch voorbereid wil zijn op een onverwachte regenbui.” De site en het lookbook van Kepéwear stralen precies uit hoe de jassen bedoeld zijn: tijdloos, fashionable en als een fashion statement.

De collectie bestaat uit één model jas, gemaakt in vijf kleuren en kenmerkt zich door de dubbelknoops sluiting, een afneembare capuchon en twee zakken aan de voorkant. Ook is de jas te sluiten door middel van een ceintuur.  De meeste regenjassen die ik mij van vroeger kan herinneren voelde plastic en plakkerig aan, maar dat heeft deze jas totaal niet. De jas voelt enorm luxe en zacht aan en is toch nog water en winddicht.

 

Frozen Bordeaux

Ik koos de jas in de frozen bordeaux kleur, een perfecte donkerrode kleur voor deze herfstdagen. De jas is ook te koop in het okergeel, donkergroen, donkerblauw en lichtgroen. Ik koos juist voor de bordeaux kleur, omdat ik wist dat deze jas perfect bij mijn herfst garderobe zou staan. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien, matchte de jas inderdaad zo goed bij mijn outfits als ik hoopte en is deze regenjas gewoon een statement item geworden. De jas is hierdoor geschikt voor een city day, een walk in the park of een dagje uitwaaien op het strand.

De jas valt normaal en draag ik daarom in een maat M. Dankzij de lengte van de jas is een regenbroek met wandelen niet nodig, want je benen blijven gewoon droog. De jassen zijn te koop vanaf € 149 en voor 15:00 op een werkdag besteld, is de volgende dag in huis. Ook is de verzending gratis naar Nederland en België.

Ik heb de jas de afgelopen dagen al een paar keer aangehad en ik heb er ook al aardig wat complimentjes op gekregen. Mensen verwachten niet snel dat het een regenjas is en ook de kleur vonden mensen gaaf. Daarnaast heeft hij de wind en regen test voor mij al doorstaan, want ik ben meerdere dagen met droge kleding doorgekomen.

 

Képewear thanks for saving my hair & outfit!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *