IMPRESSS Power Brows

Mijn grootste struggle als het op make-up aankomt zijn mijn wenkbrauwen. Ook met epileren gaat het vaak niet 100% volgens plan. Daarom werd ik steeds nieuwsgieriger naar microblading; de mesjestechniek die ervoor zorgt dat je 1.5 tot 2 jaar extra “hairstrokes” in je wenkbrauw hebt om zo de perfecte vorm te creëren of je wenkbrauw op te vullen. Gister onderging ik zo’n behandeling bij IMPRESSS in Valkenswaard.

Over IMPRESS

IMPRESSS® behoort al meer dan 10 jaar tot de beste Permanent Make-up instituten van Nederland.  Ze staan landelijk bekend hun verschillende behandelingen:
– IMPRESSS® MICROBLADING BROWS (3D Hairstroke) d.m.v. mesjestechniek
– IMPRESSS® POWER BROWS (de ultieme combinatie van Microblading – Ombre – Powder – Shadow techniek)
– IMPRESSS® LIFTING EYELINERS

Daarnaast zijn zij zeer deskundig  in Permanent Make-up behandelingen gerelateerd aan een medische oorzaak/ aandoening zoals Alopecia en Chemotherapie. Ze werken onder andere samen met diverse ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland.

IMPRESSS is gevestigd (in een super mooi pand) in Valkenswaard. Ze zijn goed te bereiken met het OV, er stopt namelijk een bus om de hoek en ook met de auto kun je er prima parkeren. Ik had binnen een week een afspraak, dus als je veel tijd hebt, dan kun je vast snel terecht!

Iedere behandeling staat uit 2 behandelingen, aangezien er altijd een kleine touch-up en nazorg nodig is. De prijs van Microblading (inclusief nazorg) is: € 295. De prijs van Power Brows is €349, ook inclusief nazorg. Voor meer informatie raad ik je aan om de website van IMPRESSS even te bekijken, hier staan genoeg mooie voor/na foto’s op, of om contact met ze op te nemen.

De behandeling

De behandeling begint met een intake, dit vinden de meiden van IMPRESSS ook meteen het belangrijkste deel van de afspraak. Ze gaan even goed met je zitten om al je wensen en verwachtingen te bespreken, je wenkbrauwen eens goed te bekijken. Ik was een beetje zenuwachtig, maar dat was na deze intake meteen weg. Mocht je interesse hebben, maar toch veel vragen of twijfels hebben, dan kun je natuurlijk altijd voor een intake gaan. Als je hierna toch niet wilt, dan is er niets aan het handje!

Daarna krijg je verdovende creme op je wenkbrauw die 5/10 minuten in moet trekken en wordt je wenkbrauw opgemeten en in overleg wordt er een vormpje getekend. Samen met Peggy, die mijn wenkbrauwen gedaan heeft, heb ik echt even goed overlegd over de vorm en heeft ze die nog 2x een beetje aangepast naar mijn wensen. Toen we allebei 100% tevreden waren, is ze pas aan de slag gegaan. Ook hier geldt weer: twijfel je, geef het aan!

Vantevoren wist ik nog niet of ik voor de Power Brows of het gewone microblading wilde gaan, dus ook daar heb ik met Peggy een gesprek over gehad. Aangezien ik van mezelf al donkere en “aanwezige” wenkbrauwen heb, hebben we ervoor gekozen om de Power Brows te doen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat de vorm er mooi in zit, maar ook dat er een soort schaduw in je wenkbrauw komt om het allemaal nog even extra en intenser te maken.

Na alles besproken te hebben, begint dan het echte werk. Het deel waar ik het meest bang voor was: “We pigmenteren, handmatig en op unieke wijze (d.m.v. IMPRESSS® mesjestechniek), flinterdunne haartjes van pigment dat zorgt voor de meest natuurlijke uitstraling van de wenkbrauwen ooit! ” Dit stukje had ik vantevoren zo’n 20x gelezen en mezelf goed bang mee gemaakt. Nadat Peggy de eerste stroke gezet had, vroeg ik “was dit al iets?” en toen zei ze “ja dit was de eerste haar al!” en toen was ik meteen opgelucht. Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat je iets voelt, want het blijft een mesje, maar de pijn is echt prima te doen. Daarnaast duurt het maar 5-7 minuten per wenkbrauw.

Dit was dus het eerste deel van de echte behandeling, want aangezien ik voor de power brows besloot te gaan, ging tatoeage apparaat. Hiermee heeft ze de kale plekjes (waar je nog veel huid kon zien), een beetje weggewerkt en de kleur wat mooier over laten lopen. Ook deze pijn was prima te doen.

Nazorg

Na je behandeling maak je meteen een afspraak voor de 2e behandeling. Deze behandeling is bedoeld om te kijken hoe de wenkbrauwen geworden zijn, of de kleur geworden is zoals je wilde en om alles nog even bij te werken. Daarna is het aan jou om te beslissen na hoeveel jaar je terug wilt om ze bij te werken.

Ook krijg je een tasje met informatie mee naar huis. Hierin staat alles over de nazorg van je brows en hierin zit ook een potje vaseline, die je kunt gebruiken tijdens de eerste paar dagen.

 

Happy?

De behandeling is net een paar uur geleden terwijl ik dit zit te typen, maar ik ben al ontzettend happy. Ik heb de wenkbrauwen van mijn dromen én ik hoef niet meer iedere ochtend bloed, zweet en tranen in mijn make-up te steken. De vorm vind ik prachtig geworden, helemaal zoals ik wilde. De kleur gaat in de komende 4 weken nog een beetje vervagen, dus daar moet je niet al te veel op letten!

De meiden van IMPRESSS hebben mij enorm op mijn gemak gesteld, goed naar mijn wensen geluisterd en ook mijn wensen helemaal uit laten komen. Thanks girls! Over 4 weken zal ik na de nabehandeling het definitieve resultaat delen.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *