Let me introduce you to my dogs

Sinds ik mij kan herinneren, lopen er al honden in huis. Vroeger waren dit twee bordeaux doggen en één bullmastiff en inmiddels zijn dit twee shih tzu’s en één bordeaux dog. “A true friend leaves paw prints on your heart” gaat voor mij als doglover dan ook echt op.

Je zou het niet zeggen maar mijn twee kleine hondjes, Droopy (zwart/lijkend op een dropje) en Yacco (wit) zijn het oudst. Droopy is inmiddels 9 en Yacco 8. Kleine hondjes worden vaak ouder dan grotere/zwaardere honden. Dit maatje hond is erg handig, zo mogen ze bijvoorbeeld mee in een tas in het vliegtuig en kunnen ze makkelijk op schoot. Good to know: deze hondjes moeten ongeveer iedere 3 maanden naar de kapper.

IMG_5084

Mijn grote vriendin heet Zoes en is een bijna 2 jaar oude bordeaux dog. Ze weegt inmiddels bijna 50 kg en is dus echt geen schoothondje (ook al denkt ze zelf van wel). Zoes hoeft niet naar de kapper, ook al zou je bijna willen van wel. Ze haart sommige seizoenen namelijk enorm. Ook is het één van dr hobby’s om zonder dat je het door hebt haar etensresten of kwijl aan je af te smeren. Deze hond en een fashionable outfit gaan dus helaas niet zo goed samen. Echter ben ik mijn vieze harige outfit meteen weer vergeten zodra ik naar haar lieve en sullige kop kijk.

IMG_4866

Als ik over een paar jaar op mezelf ga wonen weet ik zeker dat daar ook een hondje bij gaat komen. Voor nu zou mijn voorkeur uit gaan naar een Frenchie (Franse Bulldog), aangezien een grote hond zoals Zoes veel beperkingen met zich meebrengt. Tip van de dag: Denk goed na voor je aan een hond begint, er komt meer bij kijken dan je denkt. Pas bijvoorbeeld eerst een weekje op iemand anders zijn hond. Zo kun je zien of het je bevalt en of het in je levensstijl past.

 

Wil je zelf een hond of heb je zelf een hond? Let me know!

 

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Ah wat een lieverds! Ik heb zelf een chihuahua op dit moment, 10 jaar. Tot vorig jaar had ik ook nog een grote chocolade bruine vriend: labrador Niels; hij is 17 jaar geworden.
    Als ik op mezelf ga wonen wil ik uiteindelijk toch wel weer een hondje denk ik, maar misschien na een paar jaar. X

  2. Ah wat is je labrador oud geworden dan! Ik hoop maar dat ik uit huis ben tegen de tijd dat één van deze vriendjes er niet meer is.. XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *