Living and working in Sydney

Time flies when you’re having fun… Ik ben inmiddels alweer langer dan een maand terug in Sydney en inmiddels heb ik alles op orde: ik heb een baan, een kamer en een sportschool abonnement. Benieuwd hoe het leven hier bevalt?

Werk

Ik werk in een pokébowl (dit heeft niets met Pokemon te maken) / acaï bowl restaurantje: Namapoke. Een pokébowl is een gezonde bak met veel groentes, proteïne en vis/kip/tofu erin. Het restaurantje zit in Wynyard, middenin het “central business district” van Sydney. Tijdens de lunch loopt het dan ook helemaal vol met zakenlui in pak en staat er een rij tot ver op de straat. Ook is het één van de weinige plekken waar je tot 21:00 gezond eten kunt halen, de meeste kleine lunch tentjes serveren namelijk na 15:00 niets meer.

Pokébowls

Kamer

Een kamer vinden in Sydney is best makkelijk, een schone en fijne kamer vinden is iets lastiger. Ik heb vrij lang via Flatmates gezocht en heb uiteindelijk de PERFECTE kamer gevonden. Ik heb een eigen slaapkamer, badkamer en koelkast in een groot huis met ongeveer 15 anderen. Daarnaast hebben we een grote keuken, tuin, wasmachine en zelfs een woonkamer. Mijn kamer zit in de tuin, dus ik heb 0 last van mijn andere huisgenoten en het bevalt prima. De locatie is ook perfect: ik ben met 20/25 minuten (in de bus) midden in de stad en op mijn werk en met 25 minuten (in de bus) op Coogee beach.

Mocht je ooit willen gaan huren in Sydney, hou er dan wel rekening mee dat je kamer wekelijks betaalt moet worden en dat de huur hoger ligt dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Niet schrikken, de salarissen liggen ook een stuk hoger.

Beach days are the best days

Life after work

Ik werk meestal of tot 15:00 of vanaf 16:30, genoeg tijd ervoor of erna om leuke dingen te doen. Wanneer het weer mooi genoeg is, ga ik dan ook meestal meteen even naar het strand of de sportschool. In het weekend ga ik eigenlijk altijd wel uit om een drankje te doen, maar dat is dan ook meer dan normaal hier. Alle zakenlui gaan na hun werk meteen door naar een kroeg of bar en het uitgaansleven begint hier vaak rond 21:00 al, daar staat dan ook wel tegenover dat alle clubs maximaal om 3 uur ’s nachts sluiten. Eigenlijk wel prima, bespaart je weer een hele dag in bed liggen.

Mijn plannen zijn om voorlopig nog even te werken en te genieten van Sydney. Ik heb mijn appartement in ieder geval tot half/eind April en daarna wil ik even verder zien. De oostkust omhoog reizen staat zeker op de planning, maar who knows hoe het gaat lopen. I’ll keep you posted!

 

 

Mocht je iets willen weten, let me know!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *