Must See in Milan: Armani Museum

Milaan is een echte modestad, daarom mag in zo’n stad een modemuseum dan ook niet ontbreken. Ik bezocht een paar maanden geleden het museum van Giorgio Armani, genaamd het Armani/Silos museum en deel deze must-see graag met jullie!

Het museum is nog redelijk nieuw, het opende namelijk zijn deuren in 2015, toen het merk 40 jaar bestond. Armani/Silos is gevestigd in de Milanese wijk Tortona (klik hier voor de beste route) en bevindt zich in een bijzonder gebouw: een oude graanopslagplaats van Nestlé uit 1950. Hier komt dan ook de naam Silos vandaan. Silo: Een hoge toren of een boerderij gebruikt voor het opslaan van graan.

IMG_6367

In het museum zijn vier verdiepingen met kleding van 1980 tot nu. De kleding is niet in chronologische volgorde geplaatst, maar in verschillende stijlen en thema’s. Ook is er bovenin nog een museum met een digitaal archief, hier staan allemaal iPads en computers, zodat je iedere outfit terug kunt zoeken. Op deze verdieping worden ook alle Giorgio Armani campagnes op een groot scherm vertoond.

IMG_6365

Een normaal kaartje kost: 12,00

Een normaal kaartje met audiotour kost: 15,00

Een studentenkaartje kost: 8,40

Bij binnenkomst van het museum krijg je ook een Engels of Italiaans boekje met informatie over alles wat je in het museum gaat zien.

IMG_4571

Ik ben normaal totaal geen fan van musea, maar dit museum vind ik echt een aanrader. Alle kleding staat prachtig tentoongesteld, op aan de kleding aangepaste poppen, dus alles komt prachtig tot zijn recht. Als je dan toch in de modestad Milaan bent, mag je dit modemuseum echt niet missen!

 

Wat is jouw favo museum?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *