O’right Tree in a bottle

Ik heb een shampoo mogen testen die 1: deels gemaakt is van koffie en 2: waarvan uit de fles een boom kan groeien. Deze vernieuwende shampoo is de Recoffee shampoo van O’right. Benieuwd?

O’right

O’right is een bedrijf wat zich inzet om zoveel mogelijk natuurlijke producten de beautywereld in te brengen. O’right heeft de eerst GMP gecertificeerde fabriek “Green Factory” in Taiwan. Deze is volledig gebouwd volgens de laatste “groene bouw normen”. Dit betekent veel gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen en inzet van natuurlijke processen om energieverbuik te reduceren. Het bedrijf heeft zich vooral gericht op haarverzorging, met voor ieder haartype een ander product. Hier kun je daar meer info over vinden.

FullSizeRender-1

FullSizeRender-2

Recoffee lijn

De shampoo die mij aangeraden werd, is van de Recoffee lijn. Alle producten van deze lijn zijn onder andere gemaakt van koffiedik (het afval wat er van koffie overblijft). De olie dat in koffiedik zit bevat UV-filters die je haar enorm beschermen tegen de hitte van de zon en styling producten. De andere eigenschappen van koffiedik zijn hydratatie, anti-aging en behoud van kleurpigment.

Ik heb de fles in een 250ml variant, die deze gehele maand is afgeprijsd van €21,75 naar €14,95. De 250ml fles is een “Tree-in-a-bottle”. Deze fles is volledig composteerbaar en in de bodem (waar je het leuke boompje op ziet) zitten koffiebonen verwerkt, waardoor je de fles letterlijk in je tuin kunt planten zodra deze leeg is. De fles zal dan vergaan en er zal een boompje uit de bonen ontstaan. Hoe cool is dat?! Stiekem kan ik nu al niet wachten tot mijn fles leeg is.

Resultaat

De eerste paar keren na het wassen met de shampoo voelde mijn haar eerder vies aan, dan schoon. Gelukkig was dit mij al verteld; aangezien je haar gewend is aan alle siliconen en sulfaten duurt het even voordat je haar zonder kan. Je haar moet dus echt “wennen” aan de natuurlijke shampoo. Inmiddels wordt mijn haar er perfect schoon mee en ben ik blij met het resultaat. Een echte + aan de shampoo vind ik dat hij nog steeds flink schuimt.

Alle producten van O’right zijn te bestellen via hun officiële website.  Alle 250ml flessen zijn deze maand afgeprijsd van  €21,75 naar €14,95, dus het is zeker het proberen waard.

 

Was jij al bekend met O’right?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *