Photo Diary Bali 2

Oost, west, thuis best: ook al was Bali meer dan prachtig, ik ben toch weer erg blij om thuis te zijn. Vandaag deel ik mijn foto’s van mijn tweede week in Bali, deze bestond onder andere uit het bezoeken van Ubud, de rijstvelden, een tempel en de Tegenungan waterval.

In Ubud heb je “The Sacred Monkey Forest Sanctuary”, dit is een soort bos vol met apen. Om het bos heen zitten hekken, maar de apen kunnen hier makkelijk overheen en daarom zul je voor de ingang ook al apen tegenkomen. De entree van het bos kost geloof ik 4 euro.

IMG_5015

De apen doen geen vlieg kwaad, zolang je maar geen zonnebril of sieraden draagt hoef je je dan ook 0 zorgen te maken. Wil je de apen wel wat dichter in je buurt hebben, dan kun je voor 1/2 euro een trosje bananen kopen en dan komen ze die gezellig op je schouder opeten.

IMG_5833

In Bali zijn de mensen enorm gelovig, zo heeft ieder huis zijn eigen tempel, iedere familie zijn eigen tempel en iedere community zijn eigen tempel. Iedere ochtend of avond offeren de mensen ook en daarom zie je vaak bakjes op straat liggen gevuld met wierook, eten en bloemetjes. Een tempel bezoeken is echt een aanrader. Geen zorgen over je kleding, voor je de tempel ingaat krijg je een sarong/wikkelrok.

Naamloos

De onbewoonde delen van Bali bestaan voor het grootste gedeelte uit een mix van jungle, plantages (koffie/thee/groente/fruit) en rijstvelden. De rijstvelden zijn allemaal volgens dezelfde principes gebouwd; verschillende niveaus waarbij het water opgevangen wordt zodat de rijst goed kan kiemen. Hierdoor zien de rijstvelden er enorm indrukwekkend uit.

rijstvelden

De keuze is reuze als het gaat om watervallen in Bali. De ene waterval is wel iets makkelijker te bereiken dan de ander. De waterval die wij bezochten heet de Tegenungan waterval, deze is makkelijk en veilig te bereiken door middel van (iets teveel) trappen. Wel verstandig om waterschoentjes aan te doen als je deze waterval bezoekt, want overal liggen grote keien waar je overheen moet lopen.

IMG_5907

Wil je mijn photo diary van week 1 in Bali, bestaande uit Gili Trawangan, potato head en Nikki beach zien, klik dan hier. 

 

Ben jij wel eens in Bali geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

  1. Bali is voor ons het 2e thuis, het begon 7 jr geleden, de mensen zijn vreselijk aardig zonder hun waardigheid te verliezen. Het eiland is prachtig. We hopen in januari weer te gaan de tickets zijn geboekt, 4 weken weer genieten van het klimaat, eten, de vrienden die we daar hebben vanaf het eerste bezoek, ze zijn ons erg dierbaar geworden.
    Het strand met zijn heerlijke eettentjes, zalig vooruitzicht. Prachtige diarie Nikki, heb genoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *