Photo Diary Venetië

Gondels, bruggetjes, het San Marco plein, Canal Grande en heerlijk Italiaans eten; ik heb het natuurlijk over Venetië. Vandaag laat ik mijn Photo Diary van mijn tripje naar Venetië zien en vertel ik je alle do’s en dont’s.

Je hebt vast al wat foto’s van mijn tripje naar Venetië voorbij zien komen in mijn outfitposts. Vandaag vertel ik je meer over de stad zelf!

Wij hadden een hotel buiten het centrum van Venetië, namelijk in Mogliano. Hier was het net even wat rustiger (en minder toeristisch) en met de trein waren we in 20 minuten in Venetië. De treinreis is ook al een hele ervaring opzich!

IMG_3248

Het uitzicht vanaf de Rialtobrug op de Canal grande. 

IMG_3145

Campanile van Venetië (op het San Marco plein)

IMG_3139

Zo’n beetje zoals ieder straatje eruit ziet

IMG_3053

Basilica di San Marco (op het San Marco Plein)

Wij hebben in 2 dagen bijna 30km gelopen door de stad, om zoveel mogelijk te zijn. Aangezien ieder straatje op elkaar lijkt, raad ik je echt aan een goede kaart mee te nemen. Je kunt je door Venetië het best te voet of per watertaxi verplaatsen. Natuurlijk hoort een ritje in een gondel ook echt bij een bezoekje aan Venetië, ik vond het dan ook echt een fantastische ervaring. De gondels hebben een vaste prijs van 80 euro voor 30/40 minuten (maximaal 6/8 personen) en 120 euro voor een uur. Na zeven uur ’s avonds gaan de prijzen omhoog naar 100 en 150 euro. Kies dus vooral de mooiste plek om in een gondel te stappen, de prijs zal toch hetzelfde zijn!

Eten/drinken is op sommige plekken in Venetië enorm goedkoop en op andere plekken (zoals het San Marco plein) juist erg duur. Wij merkten vooral dat de prijs van koffie enorm verschilde, op de ene plek betaalden we €1/2 voor een cappuccino en bij het volgende tentje €4/5. Check dus even goed waar je gaat zitten!

Ik vond de hitte en de drukte in de stad precies goed nu, ik ben er 4/5 jaar geleden ook geweest in de zomer en dit was qua drukte en warmte echt niet te doen. Ook vond ik 2 dagen in de stad precies goed, hierna heb je alles wel gezien.

Ben jij wel eens in Venetië geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

  1. Heerlijk hé Venetie, heerlijke stad ! Leuke foto’s weer en nog steeds ben ik fan van je leuke blouse 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *