Staycation Utrecht – Exploris Hotel

Één van mijn favoriete steden in Nederland is zeker wel Utrecht. Ik vind de stad zoveel knusser, gezelliger en minder toeristisch dan Amsterdam. Afgelopen zondag sliep ik een nachtje in de stad, in een super leuk hotel midden in het centrum: Het Exploris Hotel. Benieuwd naar mijn ervaringen en tips?

Over het Exploris Hotel

Het Exploris Hotel is een hip boutique hotel, midden in het centrum van Utrecht. En met midden in het centrum bedoel ik 5 minuten lopen van de Streetfood Club en 2/3 minuten van de leuke grachtjes en winkels. Iedere kamer in het hotel is sfeervol, functioneel en industrieel ingericht en toch is iedere kamer anders. Ik heb een kleine rondleiding in het hotel gekregen en kan je er inderdaad van verzekeren dat iedere kamer anders is en dat ze allemaal even leuk zijn. Alle kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, eigen badkamer met douche en toilet, Nespresso apparaat, waterkoker en koelkast. Wat heb je nog meer nodig? In de galerij vind je een kleine sneak-peek van de verschillende kamers.

Ik kan je aanraden om het hotel met google maps te zoeken, niet omdat het op een lastige plek ligt, maar meer omdat het van de voorkant niet erg opvalt. Het hotel valt namelijk niet erg op tussen de andere gebouwen. Dit komt omdat het een monumentaal pand is, waar aan de voorkant weinig aan veranderend mag worden. Echter, als je eenmaal binnen komt verbaas je je over hoe groot en ruim alles opgezet is.

Je kunt ervoor kiezen om ontbijt bij je stay te nemen, hiervoor moet je wel het hotel uit. Het ontbijt is namelijk voor nu in samenwerking met de StayOkay aan de overkant van de straat.

Mijn verblijf

Ik verbleef een nachtje met een vriendin in één van de mooiste kamers van het hotel met een gigantisch raam (waar je zelfs heerlijk in kon zitten!), een woonkamer en een schattige eethoek. De eerste dag besloten we te lunchen bij de Streetfood Club, waar het interieur en het eten niet alleen heel instagrammable is, maar ook onwijs lekker. ’s Avonds besloten we een drankje te doen bij de Rum Club, een nieuwe cocktailbar van dezelfde eigenaren als de StreetFood Club. Ook echt een aanrader. Over het interieur is van a tot z nagedacht, net als over de menukaart en de styling van de cocktails. Ik kan het je echt aanraden.

Verder hebben we vooral veel tijd doorgebracht op de kamer met Netflix, take-away avond eten en een fles wijn die heel lief voor ons op de kamer gezet was. Het doel van het nachtje weg was natuurlijk om even te relaxen, maar ook om mijn birthday foto te maken en dat is gelukt! We hebben een heerlijk verblijf gehad, ons echt even thuis gevoeld op de kamer en door de top locatie hebben we alles kunnen doen wat we wilden.

 

Bedankt Exploris, till next time!

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *