Canon EOS M10

Een paar weken geleden besloot ik een camera voor mezelf te kopen. In eerste instantie wilde ik perse een spiegelreflex, uiteindelijk besloot ik toch een systeemcamera te kopen: de Canon EOS M10. In dit artikel vertel ik waarom ik besloot deze camera te kopen en hoe hij bevalt.

Zoals ik al zei wilde ik in eerste instantie eigenlijk een spiegelreflex, dit omdat ik dacht dat ik daar de mooiste foto’s mee zou kunnen maken. Inmiddels weet ik dat een spiegelreflex echt te ingewikkeld voor mij is, woorden als diafragma en sluitertijd staan namelijk niet in mijn woordenboek. Dit is dan ook de reden dat ik de Canon EOS M10 besteld heb, een systeemcamera met spiegelreflexprestaties.

 

Voordat ik de camera bestelde, heb ik flink wat reviews op internet gelezen, ik wilde namelijk zeker weten dat IK in staat zou zijn om een scherpe foto te maken. Via één van de websites kwam ik bij een filmpje terecht, die mij uiteindelijk overtuigd heeft. In het filmpje is te zien hoe makkelijk de camera te bedienen is en dat het maken van een foto bijna net zo makkelijk is als op je smartphone.

Wat de camera voor mij aantrekkelijk maakt is dat hij een kantelbaar scherm heeft, je de lens kunt verwisselen, hij makkelijk te verbinden is met je telefoon (je kunt alle foto’s binnen 1 minuut op je telefoon zetten en zelfs je telefoon als afstandsbediening gebruiken als je foto’s wil maken) en er creatieve filters op de camera zitten. Met deze filters kun je een foto echt 10x mooier maken vind ik zelf, hieronder een voorbeeld van een “normale” foto en een foto met witter licht en meer kleur.

Ik heb mijn camera gekocht bij Bol.com voor 354 euro, hierna heb je nog de keus voor een cashback van 25 euro of een Canon tegoed van 50 euro. Let op: deze actie geldt nog maar tot eind juli! Ik ben enorm blij met mijn camera en de prestaties ervan, mocht je meer foto’s willen zien die ik gemaakt heb met mijn Canon Eos M10, check dan vooral even mijn Instagram.

 

Wat voor camera gebruik jij?

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

  1. Ahh wat een gave camera!
    Ik wil er ook zo graag één, maar op het moment is het voor mij even teveel geld helaas.

    Geniet ervan!

  2. Enorm bedankt! Voor mij was het ook even sparen, maar gelukkig was de investering het zeker waard 🙂 XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *