Waterflosser – Monddouche

Ik ben van mening dat de de zin “geeft een tandarts schoon gevoel” enorm vaak ten onrechte in reclames gebruikt wordt. Inmiddels heb ik iets gevonden wat wel echt bij dat gevoel in de buurt komt: de Waterpik Ultra Monddouche WP-100. De naam is misschien een beetje vreemd, maar het is echt een enorm fijn en handig apparaat!

Mijn moeder heeft de monddouche toevallig gekregen, anders moet ik toegeven dat ik nooit zoveel geld  geïnvesteerd zou hebben in iets als een monddouche. Nu ik weet hoe fijn de monddouche is, ben ik helemaal om. Tanden flossen of met een tandenstoker bezig zijn is niks voor mij, ik heb het geduld er niet voor en vaak haal ik mijn halve tandvlees onnodig open. Nog een voordeel van de waterpik is, is dat de straal tot maar liefst zes millimeter in de ruimte tussen de tand en het tandvlees komt, wat je met geen enkel ander product voor elkaar kunt krijgen. Ook wordt bloedend tandvlees, een slechte adem en plak voorkomen. Daarnaast is deze monddouche ideaal voor reinigen van vaste beugels, bruggen, kronen en implantaten. Ik heb bijvoorbeeld een spalk achter mijn voortanden, waar je met flosdraad onmogelijk bij kan. Het reinigen met de waterpik kost mij nog minder dan één minuut, echt ideaal!

IMG_4691

Bij de monddouche krijg je een eenvoudig te vullen vaatwasserbestendig reservoir van 600 ml, deze kun je vullen met kraanwater (lauw, anders is het vreselijk in je mond!!) en/of mondspoelmiddel. Ik meng het lauwe water meestal met een klein beetje listerine. Bovenop het waterreservoir zit een hygiënische opbergruimte voor de spuitstukjes. Hier zitten de volgende spuitstukjes in:
2 Algemene spuitstukjes (Jettips)
1 Tongreiniging spuitstukje
1 Orthodontisch spuitstukje
1 Tandvleespocket spuitstukje
1 Tandenborstel spuitstukje
1 Plaque Seeker spuitstukje

Hierna kun je nog kiezen tussen 10 standen, zodat je het aan kan passen naar de gevoeligheid van je tandvlees.

IMG_4696

Op de website van Tandartsplein kun je nog veel meer (positieve) reviews lezen en mocht de Waterpik Monddouche één maand na de aankoopdatum niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je zelfs je terughalen bij Waterpik. Deze actie is geldig t/m 31 december 2016. Als je bij Drogistplein op werkdagen voor 22:00 uur besteld, dan heb je het morgen in huis. De verzending is gratis. De waterpik is nu afgeprijsd van 114,95 euro naar 84,95 euro.

 

Hoe reinig jij je tanden?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

  1. Ik heb ook eerder gehoord van een monddouche, maar vond het ook altijd een duur apparaat. Toch lijkt het me wel erg handig, vooral nu ik een beugel heb en ik zorgvuldiger te werk moet gaan. Ook fijn dat ik met dit apparaat mijn tandvlees kan verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *