Woden – Fish Leather Sneakers

Mijn nieuwste sneakers van Woden zijn wel héél bijzonder; het merk heeft namelijk een sneakercollectie gemaakt van de huid van kabeljauw en zalm. Vishuid is eigenlijk een afvalproduct, dus het merk is nog enorm duurzaam bezig ook! Benieuwd naar mijn nieuwe sneakers?

Woden is een Deens sneakermerk. Aangezien ze in Scandinavië veel vis eten, gingen de ontwerpers van Woden opzoek naar een creatieve oplossing. Slechts 1% van de huid van alle gevangen vissen, wordt daadwerkelijk gerecycled en de andere 99% wordt dus gewoon weggegooid. Toch is vishuid een perfect materiaal gebleken om schoenen van te maken, het is namelijk tien keer sterker dan leer en veel fijner, zodat sneakers een stuk lichter zijn dan schoenen van normaal leer. Ook vormt het een stuk meer naar je voet, wat ik persoonlijk erg fijn vind, dit heeft mij blaren op mijn hielen bespaard!

img_0080

Mijn nieuwe schoenen komen uit de zomerlijn van 2017, een deel van deze lijn is nu te koop. Klik hier voor alle verkooppunten van het merk. De gehele zomer lijn zal bestaan uit schoenen met strakke lijnen, eenvoud met een enorme focus op het materiaal. Niet alleen aan de buitenkant van de schoen is gedacht, ook de binnenkant is erg innovatief; de zool in de schoen is namelijk gemaakt van kurk.

img_0079

Mijn schoenen heten de YDUN Suede Sand en kosten €179,95. In de nieuwe collectie zitten onder andere schoenen met camo printjes, metallics en natuurlijk tijdloze witte sneakers. De schoenen zitten enorm lekker en het materiaal is lekker zacht om je voet heen. Mocht je twijfelen tussen twee maten, dan raad ik je aan voor de kleinste te kiezen.

img_0062

Ik denk dat de sneakers van Woden een enorme hype gaan worden in de toekomst. Door de ruime keuze aan verschillende modellen en grote duurzaamheid van de schoenen, zit er altijd iets voor je tussen en weet je dat je op een echt vernieuwende sneaker loopt.

 

Kende jij het merk Woden al?

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *