Ibiza tip – Formentera

4 jaar geleden was ik al eens op Formentera – en eiland vlakbij Ibiza – geweest. In mijn herinneringen was het prachtig en daarom besloot ik samen met mijn vriendin Sef terug te gaan naar het eiland.

“Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners.” 

Formentera ligt onder Ibiza en is alleen per boot bereikbaar. In tegenstelling tot Ibiza is er op dit eiland veel rust te vinden. Er zijn geen grote toeristensteden, maar kleinere gezellige stadjes met historische gebouwen, terrasjes en winkels. Een retourkaartje voor de boot kost ongeveer 20/25 euro. Je kunt op meerdere plaatsen op Ibiza opstappen en de boottocht duurt ongeveer 40 minuten. Ook kun je er voor kiezen om te overnachten op het eiland. Kijk er niet gek van op als je naakte mensen op het strand ziet, dit is er namelijk erg gebruikelijk.

IMG_8108

IMG_8106

IMG_7859

IMG_7759

Het is enorm warm op het eiland en door de rustige sfeer zijn er weinig bars/strandtenten waar je even de schaduw kunt opzoeken. Voor ons (en onze huid) was 1 dagje Formentera dus meer dan genoeg. Wij besloten het eiland lopend te verkennen, maar ook een fiets of een scooter zijn erg handig. Zo kun je langs alle prachtige stranden, zoutvelden of het kleine centrum.

Ik vind Formentera persoonlijk één van de paradijsjes op deze wereld. Ik zou de stranden van Formentera dan ook zelfs boven de stranden van de Bahama’s plaatsen. Het water is enorm helder en het uitzicht met alle bootjes is prachtig en rustgevend tegelijk. Door het gebrek van schaduw is het wel echt aan te raden om een parasol of goede zonnebrand mee te nemen en jezelf te voorzien van genoeg drinken.

Ben jij wel eens op Formentera geweest?

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Ik ben echt gek van je witte jurkje. Volgende keer als ik in Ibiza ben ga ik ook zeker naar Formentera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *