My hair routine

Mijn haar krijgt flink wat te verduren; ik stijl het namelijk bijna iedere dag. Om mijn haar zo gezond mogelijk te houden gebruik ik enorm veel verschillende producten en heb ik ook een stijltang aangeschaft die door mijn kapper aangeraden werd. Vandaag deel ik alle ins en outs van mijn haar routine!

Mijn kapper is een fan van de merken Chi en Biosilk, dit is dan ook de reden dat ik deze producten ook ben gaan gebruiken. Meestal koop ik mijn producten bij de kapper, maar natuurlijk zijn alle producten ook te koop bij bijvoorbeeld John Beerens! Ik zou je ook zeker inschrijven op de nieuwsbrief van John Beerens, ze hebben vaak hele leuke kortingen of acties waarbij je kleine flesjes kunt proberen.

img_9922

Laten we beginnen bij het wassen van mijn haar: ik begin met crèmespoeling, deze smeer ik alleen in de puntjes en laat ik een paar minuten intrekken. Hierna smeer ik mijn hoofdhuid in met shampoo en spoel ik alles uit. Daarna was ik nog een keer mijn haar met shampoo. Ja, ik was mijn haar TWEE keer. Deze tip heb ik van de kapper gekregen, zodat je haar minder snel vet wordt en tenminste echt schoon is. De producten die ik onder de douche gebruik zijn de: Chi Keratin shampoo en Chi Keratin conditioner.  Ik was mijn haar om de dag.

Op mijn natte haar spuit ik vervolgens Biosilk leave in conditioner en daarna borstel ik het door. Als het iets droger is, spuit ik er Chi Iron Guard in, daarna laat ik het verder opdrogen. Voordat ik het echt ga stijlen, doe ik in de puntjes nog Chi Infra Silk Infusion.  Na het stijlen smeer ik Chi Argan Oil in de puntjes.

img_9921

De stijltang die ik gebruik is, (hoe kan het ook anders?), ook van Chi. Het is de G2 stijltang, voorzien van keramische platen en standen voor verschillende types haar. Normaal begon mijn haar na het stijlen vrijwel direct te pluizen en moest ik eigenlijk na één uur de stijltang alweer aanzetten. Met deze tang blijft mijn haar minstens een hele dag perfect zitten, vaak zelfs twee dagen.

img_9546

Het is een flinke investering allemaal, maar persoonlijk vind ik het meer dan waard. Vroeger droeg ik mijn haar standaard vast, omdat het niet zat zoals ik wil en nu ben ik bijna iedere dag weer blij met mijn haar. Aankomende zaterdag ga ik weer naar de kapper, dus houd mijn blog in de gaten voor weer een haar update!

 

Wat zijn jouw haar essentials?

 

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Jeetje, een echte Chi fan! Ik gebruik bijna alleen maar Philip B producten. Ik ben weer een echte Philip B fan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *